Se poate aplica microciment pe toate tipurile de suport, precum șapa de ciment, auto-nivelantă, marmură, gresie, faianța,  rigips, ghips. Se poate aplica atât pe suprafețe  verticale cât și pe suprafețe orizontale, în spații în aer liber sau spații închise, inclusiv pe pardoseala cu încălzire.

SUPRAFEȚE RECOMANDATE PENTRU A FI ACOPERITE CU MICROCIMENT

PE CE SUPORTURI PUTEM SĂ IL APLICĂM?

MICROCIMENT PE GRESIE ȘI FAIANȚA

Se poate aplica microciment pe gresie și faianța, lucru ce face mult mai ușoară renovarea băilor, spațiilor de servicii și bucătăriilor. Principalul avantaj al microcimentului este acela că evită înlăturarea stratului original de acoperire. Este necesar ca toate gresiile să fie foarte  stabile și să nu se miște, în acest caz va fi necesară folosirea unei plase pentru a face suportul mai solid. Acestea fiind spuse, aplicarea microcimentului pe gresie este sigură, deoarece aderă perfect, atât cel texturat cât și cel neted. Microcimentul fiind impermeabil 100% este ideal pentru a acoperi pereții și pardosealile de bai sau bucătării.

CONDIȚIILE OPTIME ȘI STAREA SUPRAFEȚEI DE ACOPERIT  

Pregătirea suportului este la fel de importantă ca și aplicarea. Dacă suportul nu îndeplinește toate cerințele necesare nu vom putea oferi garanții pentru aplicarea microcimentului.

Suprafața trebuie să fie nivelată, consolidată, fără mizerie și cu un grad de umiditate mai mic de 5%.

MICROCIMENT ÎN CHIUVETE SAU ZONE UMEDE – MICROCIMENTUL ESTE  IMPERMEABIL?

Microcimentul în sine nu este impermeabil. Prin urmare este  esențială folosirea unui sigilant ca finisaj, acesta va asigura rezistența la apă. În funcție de numărul de straturi care se întind, se va dobândi o impermeabilitate mai mare. Prin urmare se poate aplica microcimentul pe chiuvete sau zone umede, dar trebuie să se folosească întotdeauna un sigilant transparent pentru a garanta impermeabilitatea.

MICROCIMENT  PE PARCHET SAU PARDOSELI DIN LEMN NATURAL

Pardoselile din parchet sau din lemn natural sunt destul de rigide și prezintă o mare cantitate de îmbinări mobile, motiv pentru care nu sunt adecvate aplicării de microciment  direct pe acestea. În aceste cazuri este necesar să se scoată parchetul înainte de folosirea microcimentului.

RECAPITULÂND:

  1. Se poate aplica pe majoritatea materialelor.
  2. A nu se aplica niciodată pe parchet sau suporturi cu părți mobile.
  3. Suportul trebuie să fie stabil.
  4. Suprafața va trebui să fie uscată, fără praf sau unsori.
  5. Planimetria suportului va determina aspectul final.